Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolossen som kommer att krossa oss

Annons

Svar till Olle Wickbom, 12 mars:

Med vilken rätt omyndigförklarar du, Olle Wickbom, svenska folket till att ta beslut om sin egen välfärd. Och varför betror du en regering att ta rätt beslut, en regering som gång på gång bevisat sin inkompetens till att leda landet?

Vidare ifrågasätter jag demokratin vid vårt inträde i detta EU år 1994, där statsverket gav ut en informationsfolder före valet, som i efterhand visade sig innehålla uppenbara lögner, till ja-sidans fördel.

Om du är mas borde du också ha noterat att Dalarna röstade bort ett inträde med 56 procent.

Europa har haft fred i 60 år. Korrekt, men inte katten är det EU:s förtjänst. Denna koloss i oformlighet har inte börjat uträtta något konkret förrän under de sista åren, och då har det mest handlat om mygel och korruption inom parlamentet, öppnade tullar med fritt flöde av knark och sprit.

Ok, det sista inte helt av ondo eftersom vi på detta sätt kanske så småningom blir av med ett monopol.

Värre är idéer om så kallade fredsbevarande styrkorna, som varje stjärnland förväntas mobilisera.

Sverige ska alltså efter hundratals år av neutralitet, plötsligt kunna dras ut i krig när EU så beslutar!

Gott folk, detta är ämnat som en motpol till USA: s flerhundraåriga krigsskådespel i olika delar av världen.

Vi måste nog alla till sist bli medvetna om att den inre cirkeln i EU är maktfixerad. Den som orkar läsa om dess historia och uppbyggnad, blir snabbt medveten om att detta gått som en röd tråd i allt agerande.

Om vi vill underkasta oss ett framtida slaveri under en modern diktatur, då kan vi lugnt luta oss tillbaka i sofforna och låta kolossen rulla fram över oss.

Om vi däremot vill behålla Sverige som en fri nation och stolta se upp på den blågula fanan, måste vi börja med att framtvinga den folkomröstning som Göran Persson är så livrädd för:

Den om EU:s nya grundlag, som om den skulle bli verklighet kommer att lamslå vårt framtida handlande.

ULF HEDBERG

Mer läsning

Annons