Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla alltid kvitton

Annons

Hur länge ska vi låta affärerna lura oss kunder genomsina så kallade extraerbjudanden?

Ofta är det stora skyltar om rabatt på diverse varor, men när man sedan kollar kvittot har man ändå fått betala fullt pris.

Några exempel från senare tid:

1. En butik i Borlänge skyltade om rabatt på Jo juice: "Köp tre för 18 kronor". Efter koll på kvittot, hade jag fått betala 8:90 kronor per styck. Ingen rabatt var avdragen.

2. En annan stor matbutik hade i sitt reklamblad extrapris på 500 gram mager Falukorv för 21.90 styck. I affären satt en stor skylt med samma erbjudande. Efter koll på kvittot hade jag fått betala ordinarie pris på 25.90 per styck för korvarna. Ingen rabatt var avdragen.

3. I Falun hade en butikskedja en stor skylt i affären:"Två styckenAquafresh-tandkräm för 45 kronor". Efter koll på kvittot hade jag fått betala 31.50 styck för tuberna. Ingen rabatt var avdragen.

4. Samma kedja fast i Borlänge hade en stor skylt: "180 stycken tvättlappar för 26.90". Efter koll på kvittot hade jag fått betala 32.50. Ingen rabatt var avdragen.

Detta är bara några exempel under två veckor. Jag skulle kunna räkna upp hur många som helst.

Av dessa fyra affärer var det endast en som bad om ursäkt ochkontaktade den ansvarige för felaktig inmatning i kassorna. Dessutom fick jag inte bara tillbaka depengar jag betalt för mycket utanäven 25 kronor för besväret.

De övriga tre betalade tillbaka det jag betalat för mycket, men bad ej om ursäkt eller rättade till felet i kassorna.

Till alla kunder: Kolla alltid kvittot när du handlat! Var särskilt uppmärksam på varor som har extrapriser, för väldigt ofta är det ordinarie pris vi får betala då man ej matat in det nya priseti kassorna.

MAGGAN

Mer läsning

Annons