Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolbullar och hårdrock

Annons

Det såg inte helt lovande ut inför festivalen, tunga moln vadderade skyn och om vätan släppt på ordentligt kunde det blivit en trist tillställning.

Nu var vädret ändå fullt acceptabelt och publikskaran höll ett stort numerär om än kanske aningens mindre än i fjol.

Kommunen och köpmännen hade som vanligt bullat upp med gratisförplägnad och det var långt in i slutfasen välfylld kö till attraktionen; kolbullarna var efterfrågade.

Hunduppvisning,innebandy,kryssning med Big wheels-gänget och yxkastning var några punkter och annat som smällde högt stod bygdens politiker för.

Även om det av och till råder oenighet i diverse spörsmål så verkar ändå andan mellan Malungspolitikerna vara tämligen god. Därom tyder lördagens dust på. I den ädla disciplinen springskyttestafett begick de lokala beslutsfattarna en spexighet med stort underhållningsvärde. Och de enda som vållades skada var ballongmåltavlorna.

Erfarenheten varierade. Det fanns skickliga skotträvar med vant jaktöga sida vid sida med relativa gröngölingar.

- Jag har nog inte hållit i en bössa på tio år minst, erkänner Pär Kindlund.

Arrangerande Limaskyttar såg dock till att deltagarna hade kunnig handledning vid skjutstationerna.

På underhållningsagendan återfanns Mattias Wilhelmsson, Malungs dragspelsklubb, Karin Tranberg, Magdalena Kjellgren, Wild Side och Cavalince. De två sistnämnda strök ut tjocka lager tuff rock över Grönlandsparken. För en del var det kanske lite väl tufft.

- Nej, nu går jag undan ett tag, fastslog en av gatufestivalens mer mogna besökare.

Inte heller de minsta årgångarna uppskattade till fullo öset; det var åtskilliga små fingrar som stoppades i öronen under framträdandet.

Å andra sidan kan konstateras att grupperna hade några bänk-rader trogna supportar som mer villigt tog del av repertoaren. Och i den luftades en hel del gamla örhängen ur den tyngre rockens smyckeskrin.

Definitiv festivalfinal arrangerades av Malungs bandykamrater och bestod av ett rullskridskolopp för de yngre årgångarna. Några tiotal åkare mötte upp och bjöd på en fartfylld tillställning på Grönlandsparkens halvoval-bana.

Allt som allt är det bara att konstatera att gatufestivalen - nu inne på femte årgången - befäst sina ställningar som sensommarevenemang i Malung.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons