Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolarkojan åter vandaliserad

Annons

Kolarkojan på rastområdet intill Lindberghallen i Djurås har åter vandaliserats.

- Någon eller några personer har brutit sönder gångjärnen till dörren samt karmen och ritat på väggarna med kol, berättar Friluftsfrämjandets kojansvarige Helge Sandbacka.

Kolarkojan, som ligger intill en stor tavla med turistinformation och bara ett stenkast från Turistbyrån har med jämna mellanrum utsatts för meningslös skadegörelse.

- Dörrfönstret krossas lite då och då, säger "stugfogden".

Kojan används ofta som värmestuga av ungdomar och Helge betonar att den står öppen för alla och att det är roligt att även ungdomar besöker den och tar del av den historia som är förknippad med byggnadstypen.

- Men jag skulle önska att alla invånare värnade om den och allt annat som är till för oss alla. Jag hoppas att alla föräldrar tar upp det här med sina ungdomar och uppmanar dem att ta ansvar.

Helge Sandbacka konstaterar att många ideellt arbetande människor i dag tvingas att lägga tid och arbete på att reparera vandaliserade anläggningar och städa upp efter mindre nogräknade personer.

- Slapp vi göra det kunde vi i stället ägna tiden åt att skapa sådant som är bra för invånarna och även för turister, helt enkelt arbeta för Gagnefs framtid, slutar han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons