Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köksfolk ökar kunskapen

Annons

Det kommer att lagas en hel del mat i hemkunskapsköket på sportlovet även om eleverna har ledigt. Kommunens köksfolk genomgår då en praktisk fortbildningskurs med näringspedagog Anne-Charlotte Nilsson som ledare.

Anne-Charlotte Nilsson är grundare och rektor för Vegoriaskolan som i två decennier vidareutbildat kockar och kökspersonal. Skolans köksfilosofi omfattar ett helhetstänkande där alltifrån matsalsmiljön till vikten av en salladsbuffé via säsongsanpassad meny och allergimärkning har sina givna platser. Och de exemplen är bara ett axplock av vad Vegoriaskolan står för.

Nyligen fick kommunens köksfolk och ansvarig verksamhetsstyrgrupp en föredragning av Anne-Charlotte Nilsson inför kommande kortkurs.

- Jag upplevde ett starkt stöd för det här projektet och här inser man behovet och vikten av en helhetssyn på kostfrågor, säger Anne-Charlotte Nilsson.

Det är alltså personal från en kvartett kommunkök som fortbildas nu under sportlovet. Det rör sig om cirka 35 personer som i två grupper genomgår varsitt tvådagarspass.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons