Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köket blir kvar, demonstrationen ställs in

Annons

Tillagningsköket på Jonsboskolan blir kvar. Det föreslog kommunstyrelsens arbetsutskott vid senaste mötet. Därmed ställs den planerade demonstrationen på Jonsboskolan i dag in.

- Vi i alliansen har diskuterat förslaget om ett mottagningskök på Jonsboskolan och kommit fram till att vi inte ställer oss bakom det, säger Melker Andersson (m), andre vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

På Jonsboskolan hade man laddat för dagens kraftdemonstration mot förslaget att lägga ner tillagningsköket och ersätta det med ett mottagningskök. Nu verkar inte protesterna behövas längre sedan kommunstyrelsens arbetsutskott bestämt sig för att inte ställa sig bakom barn- och utbildningsnämndens förslag.

- I vår strävan att få ner budgeten på ram ville vi vända på varje småpeng. Med förslaget om Jonsboskolans kök skulle vi spara 73 000 kronor. Men efter diskussioner har vi kommit fram till att det är viktigt att behålla tillagningsköket. Det har en positiv betydelse att maten lagas på plats, säger Melker Andersson som också sitter i barn- och utbildningsnämnden.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons