Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö till vaccinering

Annons

Klockan 13 på tisdagen öppnade vårdcentralen vid Borlänge sjukhus dörrarna för gratisvaccinering mot vinterns förväntade influensa.

Erbjudandet gäller de som fyllt 65 år eller de som lider av hjärt- eller lungsjukdomar.

Och onekligen var det många som hörsammade detta gentila erbjudande från vården.

Väntrummet i sjukhusets foajé var byst med vaccinationssugna människor vilka fick ta kölappar för att sedan ropas upp tre och tre.

Bland de första att vaccineras var Barbro och Stig Nordström som inte tvekade en sekund över detta.

- Nej, jag har vaccinerat mig varje vinter i flera års tid och tänker göra det i fortsättningen också. Man vill ju inte bli sjuk om man kan slippa, menade Barbro.

Maken Stig instämde och tillade att han dessutom tyckte det var ganska trevligt att bara sitta i väntrummet en stund.

- Ja, faktiskt. Man träffar många bekanta här man kan prata bort en stund med. Men givetvis är vaccinationen viktigt, inte minst för mig som lider av KOL, sa Stig Nordström.

Vårdpersonalen arbetade enligt "löpande-band-principen" och patienterna togs in i tre olika rum för vaccinationen som bara tog någon minut i anspråk.

- Det går ganska fort det här, förklarade syster Majlis Hellgren samtidigt som hon stack Åke Jansson i armen med vaccinsprutan.

- Det här vaccinet är anpassat för att kunna motverka den variant influensa som antas komma den här vintern, tillade hon.

Åke Jansson kunde därefter stega ut från mottagningen och se fram emot en vinter i friskhetens tecken.

- Det låter bra. Jag har tidigare varit cancersjuk så jag vill inte ta några risker och därför känns det extra tryggt att vaccinera sig, konstaterade Åke Jansson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons