Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knuttar - mot våld

Annons

- Det är en manifestation mot våld. Vi vill helt ta avstånd från verksamheter som vissa inom till exempel Hells Angels och Bandidos ägnar sig åt. Sådant gör att vi motorcyklister dras över en kam och får ett dåligt rykte, vilket känns lite tråkigt. Vi vill visa att vi är vanliga människor, säger Jan-Erik Sys och Stig Björk i arrangörsstaben.

"Dalaknutte mot våld" har ägt rum sju gånger tidigare. Årets upplaga inleds på lördag förmiddag, när mc-kortegen ställs upp på gångvägen vid Kajens glassbar.

- Vi väntar oss ungefär 500 människor, och 300-400 hojar i kortegen. Självklart spelar vädret en viss roll, säger Jan-Erik Sys.

Startavgiften för mc-ekipagen är 20 kronor per mc, varav 10 kronor går till Röda Korsets ungdomsförbunds verksamhet Team City, som ska starta upp i Mora.

Kortegen åker vid 13-tiden iväg mot Leksand för att sedan återvända på eftermiddagen.

Under dagen anordnas också flera typer av aktiviteter på Kajen. Bland annat finns en trafikskola på plats för att berätta om förarutbildning, det blir underhållning av trubadurer, lotterier och prisutdelningar.

Huvudarrangörer är Svenska motorcyklisters centralorganisation (SMC) Dalarna, Red Wings, Mora trafiksäkerhetsråd och NUAB.

ANDERS BYSTRÖM

Mer läsning

Annons