Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knuttar kör mot våld

Annons

För nionde året i följd kör Dalarnas motorcyklister i kortege i en manifestation mot våldet i samhället i stort och för att i viss mån tvätta bort den stämpel som motorcyklister fått på sig på grund av vad kriminella gäng gjort och gör sig skyldiga till.

Vilken betydelse kan en motorcykelkortege runt Siljan ha?

- Alla drar vi våra strån till stacken genom att visa var vi står. Så småningom kommer droppen som urholkar stenen, säger Stig Björk, SMC.

- För många ungdomar är mc:n och vi som förare förebilder. Därför är det viktigt att vi visar vår inställning mot avarterna och kriminaliteten.

Halva startavgiften går i år till "Morsor och farsor på stan", till arbetet med att motverka våld och skadegörelse.

Starten sker kring lunchtid från Mora med uppehåll i Leksand för underhållning och förtäring innan resan fortsätter runt Siljan.

Vid återkomsten till Mora kommer någon, osäkert vem, att hålla tal och orkestern Troubles från Färnäs spelar från scenen vid kajområdet under en eftermiddagstimme.

En jury kommer att kora "snyggaste hojen" för dagen.

Vissa år har motionscyklisterna som samma dag cyklar Siljan Runt känt sig störda av de flera hundra motorcyklisterna, men i fjol och även i år motverkas kollisionen mellan "loppen" genom att motorcyklisterna startar från Mora först klockan ett. Många av dem som trampar cykel hinner då runt Siljan före motorcyklisterna.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons