Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knölig väg till upprustning

Annons

Stig Otto Bergkvist försökte många gånger under sin tid som politiker att få till stånd en uppröjning på platsen och är besviken över att så lite har hänt.

- Visst har de fått till en liten parkeringsplats och satt hit en toalett, men mer behövs. Framför allt en upprensning bland buskar och sly för att öppna upp sikten igen, tycker han.

Numera kan man inte se de båda älvarna rinna fram på varsin sida av udden på grund av vegetationen. Dessutom är vägen knölig och svår att ta sig fram på.

- Att gå här med rullator eller barnvagn är nästintill omöjligt, säger Stig Otto Bergkvist.

Gatuchefen Jan Frimodig meddelar att planer finns på att rusta upp vägen, dock inte förrän tidigast till hösten.

- Då ska sjukhemmet byggas om och min förhoppning är att en upprustning av vägen sker i samband med det.

Vad gäller röjningen i växtligheten går det trögt.

Stadsarkitekt Göran Borgstrand håller på att ta fram ett planprogram för området.

- Jag skickade ut en fråga till förvaltningarna om vad de ville med Älvudden och jag fick in ganska få svar, säger han. Men det jag fick pekar på att de vill ha det orört som naturobjekt, inte ändra mycket i vegetationen.

Det finns funderingar på att röja i området, för att få det mer öppet, men först ska det bestämmas vilka träd och buskar som ska bort. Enligt Göran Borgstrand ligger ärendet på miljö- och byggnadsnämndens bord men byggnadsinspektör Björn Dahlberg har inte sett till det.

- Nej, stadsarkitekten håller på att göra en plan som nämnden sedan ska anta. Politikerna ska ta ställning till hur Älvudden ska användas och hur området ska utformas med parkeringsplatser och sådant, säger han.

- Några träd bryr jag mig inte om.

Björn Dahlberg gissar att ärendet kommer upp i nämnden i augusti.

Stadsarkitekt Göran Borgstrand har inga förhoppningar om att något kommer att hända inom den närmaste framtiden.

- Det är inte inne i kommunens budget ännu så jag skulle inte tro att det händer något inom de närmaste två åren, säger han.

VICTORIA ERIKSSON

Mer läsning

Annons