Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskärning till döds

Annons

Det var i ett lägenhetsbråk mellan två män som den ene knivskars så svårt att han troligen redan var avliden när den första polispatrullen kom. Enligt obekräftade källor kan motivet vara svartsjuka.

Strax efter klockan arton på tisdagskvällen larmades polis och ambulans till ett hyreshus på Åsgatan i Hönsarvet. Först på plats var en polispatrull från Falun. I lägenheten hittar de en knivskuren man. Mannen förs till Falu lasarett där det konstateras att han avlidit av sina skador.

Ett vittne kunde höras på platsen och de uppgifter polisen då fick gjorde att jakten på den misstänkte gärningsmannen omedelbart kunde påbörjas. Både offer och gärningsman kunde snabbt identifieras då båda sedan tidigare är kända av polisen.

Polisen kände också till vilket fordon den misstänkte färdades i och detta återfanns senare i ett bostadskvarter i Forssa centrum. En husrannsakan genomfördes också i en lägenhet i det området dock utan resultat.

Under kvällen deltog totalt fjorton poliser samt tre hundekipage i jakten som pågick i stora delar av centrala Borlänge. Mannen söktes även vid sin bostad i Domnarvet. Vid 00.30 tiden hade ännu inget gripande skett.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons