Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivhögg sin sambo

Annons

Plötsligt drog kvinnan upp en kniv och stötte den mot mannens bröst vid ett familjebråk i Söderbärke på tisdagskvällen.

Han blödde ymnigt när polis och ambulans kom till platsen.

Den skadade och chockade mannen fördes till Falu lasarett där man kunde konstatera att skadorna lyckligtvis var av ytligare karaktär.

Mannen fick lämna sjukhuset sedan han fått sina skador omsedda och omplåstrade.

Kvinnan greps och anhölls misstänkt för grov misshandel. Efter förhör försattes hon dock på fri fot.

Rasområdet spärras av

u Föräldrar och skolledning i Grängesberg kan andas ut. Barnen kommer snart att bli utestängda från det livsfarliga rasområdet och lekarna vid skärningens brant.

Nu griper polismyndigheten in och ser till att hålen i staketet blir tilltäppta. Åtgärder ska vidtags snarast, kanske redan under denna vecka.

- Det åligger oss att verkställa en utredning och höra markägaren. Sedan överlämnar vi ärendet till länsstyrelsen med yttrande och förslag till åtgärd, säger polismannen Tony Åkerlund.

I sammanhanget hänvisas till ett kungligt brev som utfärdades 1956. I det slås nämligen fast att statsmakten via polisen ansvarar för att det är stängslat kring gruvlämningar som kan utgöra en fara för människor och husdjur.

Investeringsstopp i Ludvika

u Ludvika kommun drar nu i bromsarna för fullt, för att slippa låna. För att klara likviditeten införs investeringsstopp.

- Nu är läget skarpt, säger vice kommunalrådet Maria Pettersson (s).

Kommunens investeringsmedel 2004 budgeterades i december till 96,8 miljoner. I den första sparöversynen sparades 20,2 miljoner och med det nya investeringsstoppet ska ytterligare 35,4 miljoner sparas.

Samma dag beslutade kommunstyrelsen om att investera 2,7 miljoner på Lyviksberget och finansiera detta med den budget som finns kvar.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons