Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kneckten under utredning

Annons

Tidigare var Kneckten ett särskilt boende för gamla.

Kommunen beslutade att göra om Kneckten till vanliga hyreslägenheter.

Livsmiljöenheten, sociala funktionen på länsstyrelsen utreder hur Rättviks kommun har hanterat förändringarna på äldreboendet Kneckten vid Enådal.

Socialnämnden i Rättvik ska svara på en rad frågor bland annat vilka förändringar som genomförts eller planeras på Kneckten och bakgrunden till dem.

Länsstyrelsen vill också ha svar på hur och när information till de boende och deras anhöriga har delgivits. Några av de boende har beslut om särskilt boende och i de fall vill länsstyrelsen veta hur handläggningen gått till.

Socialnämnden måste svara före den sjätte april.

Kneckten har blivit ett så kallat tillsynsärende och länsstyrelsen granskar förändringarna och att de sker i enlighet med socialtjänstlagen.

- Om vi kommer fram till att kommunen har hanterat förändringen av boendeformen på Kneckten enligt socialtjänstlagen har vi inget att erinra.

- I annat fall kan länsstyrelsen rikta kritik på olika punkter där det brustit i hanteringen, berättar Erika Barreby, socialkonsulent på länsstyrelsens livsmiljöenhet.

- Orsaken till granskningen är förändringen och den oro de boende upplever i samband med ändringar av boendeformen, säger Erika Barreby.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons