Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knattebio ny giv i Smedjebacken

Annons

I samarrangemanget svarar kulturen för större delen av kostnaderna och det är tack vare det förhållandet som biljettpriset kan hållas på denna mycket låga nivå. Även om tio kronor kan tyckas vara nästan gratis betraktas det som pedagogiskt värdefullt att de små får betala en liten slant för att komma in.

-Ja, det är ju viktigt att barnen får lära sig att man ska betala när man går på bio och alla som löser inträde får dessutom biljetter, säger Solweig Nyrede, som tillsammans sin man Ingemar är primus motorer för den nya filmverksamheten.

Målgruppen är företrädesvis barn i förskoleåldern och programmet är sammansatt med stor omsorg och god känsla för kvalité. Detta för att alla föreställningar verkligen ska "gå hem" hos den unga publiken. Filmerna väljs ut av Folkets hus filmgrupp som samtidigt har ansvar för Bio Kontrast för vuxna varannan onsdag.

Efter premiären fortsätter barnfilmvåren i Smedjebacken med fem animerade filmer under rubriken Småbusar, tre tecknade filmer med den samlande titeln Små hjältar för att avslutas med den någon längre filmen Tistlar.

I sammanhanget uttrycker Nyrede en förhoppning om att Knattebion även ska innebära en kick för föräldrarna och att den indirekt även ska leda till en nytändning när det gäller den ordinarie biografverksamheten.

- Det är tyvärr ganska få som går på film i Smedjebacken. Vi får inte hit de mest aktuella filmerna. De tilldelas från Stockholm och många gånger kommer det filmer som visats i Ludvika några veckor tidigare.

- Vi var ju bland de första med det digitala och då tycker vi att vi borde få en bättre tilldelningar, slutar hon.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons