Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkliga inför rätta

Annons

Sju personer misstänks vara inblandade i en liga som förra året smugglade in sammanlagt cirka 270 kilo cannabis till Sverige vid olika tillfällen. Nu ställs de inför rätta under fyra dagar vid Halmstads tingsrätt.

Polisen slog till mot smugglingen vid en aktion i Domsten utanför Helsingborg i november. Då hade ligans medlemmar varit under bevakning under en lång tid.

En 54-årig man kom från Danmark i en gummibåt med vad han trodde vara 84 kilo cannabis. Men det var inte cannabis.

Det ursprungliga partiet hade smugglats från Nederländerna och gömts i skogen utanför Hornbaek på Själland. Polisen hade platsen under bevakningen och bytte ut narkotikan efter ett tag.

När gummibåten kom till Domsten gjordes en större aktion av Hallandspolisen, Skånepolisen, Kustbevakningen och nationella insatsstyrkan.

En 35-årig man misstänks vara huvudman och organiserat inköpen i Amsterdam. Han har tidigare varit inblandad vid ett liknande smugglingsförsök för tio år sedan. Ytterligare en av de åtalade var med den gången.

Fem av de sju åtalade är häktade. Åtalet omfattar bland annat grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. En annan misstänkt tog livet av sig i häktet i februari.

TT

Mer läsning

Annons