Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkfabrikören erkände

Annons

Mannen erkände sex av de tio brott han är åtalad för, men hävdar att vissa erkända brott inte ska bedömas som grova, vilket åklagaren påstår.

45-åringen erkände att han hade en revolver av kaliber 22 med skarp ammunition.

- Jag hittade den bland skrotet på jobbet för många år sedan, sade han.

När det gällde grov olovlig tillverkning av sprit och grov olovlig försäljning av alkoholdrycker förklarade mannen att han inte sålt något till ungdomar eller missbrukare.

- Jag sålde till folk som blandar med essenser. Men jag marknadsförde mig inte genom att stå på parkeringen utanför Konsum, sade den åtalade.

Han tillverkade minst 577 liter och sålde minst 100 liter påstår åklagaren.

När TV4-såpan Farmen spelades in förra sommaren plockade 45-åringen undan utrustningen för tillverkning av sprit och knark för att det inte skulle lukta illa i det stora huset i Dalkarlsbo.

- Jag satte igång igen när Farmen dragit sig tillbaka och höll på till polisen kom, sade 45-åringen.

Tredje åtalspunkten gäller vapenbrott med en jugoslavisk armépistol.

- Den köpte jag av taxichauffören som körde hem mig från Farmenfesten på Söder Mälarstrand. Vi sade 1 000 kronor jämnt, inklusive skjutsen.

- Jag fick inte med något magasin, men trodde att man kunde skjuta med en kula i loppet. Men det gick inte. Om jag skjutit mot någon som haft vapen hade jag legat illa till, sade 45-åringen till rätten.

Han berättade om flera hot och att han kände sig tryggare med en pistol.

Han erkände innehav av ammunition, men nekade till vapenbrott med ett Remingtongevär.

Han nekade också till häleribrott med en båt värd 200 000 kronor som stals förra sommaren i Tyresö och hävdade köp i god tro.

Han erkände dopningsbrott, åt "ryssar" för att må bättre.

- Men det hjälpte inte ett skit. Jag avbröt försöket då det enda som kändes var huvudet - jag blev bara lynnig och elak.

Mannen förnekade häleri med en EU-moped som stals i Hedemora och en tvättmaskin, kylskåp och sängar med tillbehör som stulits i Vikmanshyttan.

När det gäller det stora beslaget av 924 gram cannabis och en anläggning för tillverkning av hasch erkände 45-åringen förberedelse till narkotikabrott.

Han menade att drygt 22 kilo cannabisharts som hittades hade lämnats kvar som prov för att 45-åringen skulle kunna framställa en falsk haschkaka och lura en köpare i Stockholm som blåst honom på 50 000 i en whiskyaffär.

När polisen slog till i mars var 45-åringen beväpnad med en revolver när han öppnade dörren.

Rättegången fortsätter på fredag.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons