Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappast sommartorka...

Annons

I Svärdsjö slogs telenätet ut och hos Telias 1204 abonnenter blev telefonerna tysta. Felet beräknades vara avklarat innan midnatt i går.

Hos SOS kom det flera hundra samtal under tre timmar innan det hela var över.

Som ett resultat av det kraftiga åskväder över Falun bildades centimeterstora hagel som samlades i ett decimetertjockt lager. I trädgårdarna spolierades odlingsmödor och hos räddningstjänsten tog länspumparna slut under några timmar.

De första larmen utlöstes från Lugnetgymnasiet, sporthallen, och Västermalmsverket samt om en rökutveckling på Magasinsgatan. På inget av platserna fanns någon brand.

Men det var två hektiska timmar för räddningstjänsten som körde kors och tvärs i centrum, berättar räddningsledare Thomas Samuelsson.

Regnet var mycket lokalt. Thomas Samuelsson. var med till Krondiket där det vräkte ner, men när de kom tillbaka till stationen var det nästan torrt på asfalten.

Där det var som värst var det översvämmade gator och källare. Platser som Myntgatan och järnvägsviadukten på Parkgatan tillhörde de mer extrema. Ett annat problem var ett stopp i kanalen till reningsverket. Något som gjorde att det inte bara var rent vatten som trängde upp i källaren på ett hus vid Sturegatan.

Vid 21-tiden var pumparna fortfarande igång bland annat på Sturegatan.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons