Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knallar måste boka till nästa års Tisdagskul

Annons

I jämförelse med arrangemanget Soliga torsdan i Leksand har arrangemanget i Rättvik lyckats bättre på många punkter:

- Det är ett större programutbud jämfört med Leksand. Vi har ofta programbladen fulla av aktiviteter, säger Anita Åkerström som tror det är en del av förklaringen till varför just Tisdagskul blivit så stort.

I Rättvik betalar de flesta av köpmännen ett par tusen kronor i sponsorpengar till arrangemanget. Men kostnaderna kräver uppfinningsrikedom:

- Vi har inte heller så mycket pengar att röra oss med. Vi får ta sådant som inte kostar så mycket och vi har lyckats ganska bra med det, säger hon.

Mycket pengar går åt till hyra av olika saker, till exempel för ljudanläggning till scenen.

Anita berättar att de som arbetar med Tisdagskul försöker få olika vänner och bekanta att ställa upp för arrangemanget. Motordagen är sådant exempel, som dragit mycket publik:

- Lottie och Sofie Ryttar håller på med motorsport och har raggat kompisar för att komma hit och göra grejer, säger hon och berättar att betalningen ofta består av mat och bensincheckar.

Många ringer också själva och frågar om de kan komma.

Faktum är att Tisdagskul nu blivit så stort att man kommer att vara tvungna att ta upp bokningar nästa år för de knallar som vill komma.

Köpmannaföreningen har ännu inte hunnit haft någon utvärdering av sommaren:

- Men köpmännen har varit nöjda, Tisdagskul har varit bra. Vi har också haft ganska tur med vädret, säger föreningens ordförande Lars-Erik Hermansson

I slutet av månaden ska köpmännen göra en utvärdering.

För knallarnas del har Tisdags-kul varit bra:

- Alla knallar har sålt bra och varit nöjda. De knallar som varit här har varit här år från år och det är ett bra sortiment.

Men fler får plats, säger Hermansson.

- Vi har fyllt Storgatan först och de som inte fått plats har fått åka upp till torget. De flesta vill vara på Storgatan, men vi har aktiviteter även på torget.

Nästa år firar det lyckade arrangemanget 20-årsjubileum.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons