Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klurigt med Dunsö kapell

Annons

Nå´t helt annat heter konserten som Per Dunsö, Mattias Otfors och Johan Westermark turnerar med. Ända ifrån Blekinge kommer de, med en dialekt som kan påminna om skånska för ovana öron.

- Men vi försöker vara så tydliga som möjligt, lovar Johan Westermark före föreställningen.

Tätt, tätt ihop på golvet i Stureskolans gymnastiksal har barn från Stureskolan och Garpenbergs skola, från förskoleklassen upp till trean, satt sig.

När Dunsö kapell, som artistsällskapet kallar sig, kör i gång är det inget tvivel om att texterna bär fram till barnen. Tokroligt och gnolvänligt blir det, plus att killarna skojar till det lite extra med trolleri. Målarböcker blir färglagda genom handviftningar och mystiska formler, rep står upp av sig själva och med en mystisk mackapär på Johan Westermarks huvud, visar de att det visst går att vrida huvudet ett helt varv.

Lovisa Gustafsson, snart tio år, från Garpenberg är nöjd efter konserten.

- Det var bra, sångerna var roliga, särskilt den som hette Nå´t helt annat, säger hon.

Kerstin Hases, lärare på Garpenbergs skola, har idel beröm att ge.

- Gud, vilka härliga killar! Och nu har vi fått inspiration inför vår vårfest, som ska påminna om en gammeldags cirkus, med trolleri och sådant.

Per Dunsö har skrivit text och musik till föreställningen. Genom tv-programmen Toffelhjältarna och Solstollarna med Ulla-Bella, som visades i mitten av åttiotalet, är han ett välbekant ansikte.

- Lärarna känner igen mig, men jag arbetade med musik för barn redan innan Solstollarna. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag gett barnföreställningar.

Senare under måndagen såg elever från Västerby skola konserten. I dag, tisdag, spelar Dunsö kapell för Fyrklöverskolan, Backa skola, Vikmanshyttans skola och Gussarvsskolan. På onsdag åker de till Långshyttan där Jonsboskolan, Smedby skola och Stjärnsunds skola får se uppträdandet.

Arrangör är Musik i Dalarna.

EVA-KAISA JUNGFALL

Mer läsning

Annons