Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klumpig liftare

Annons

Svar till "De blåfrusna",

den 13 maj.

Jag tycker din insändare var både ohövlig och barnslig om jag ska vara ärlig. Du har inte tänkt på att de "snikna och elaka medborgarna" hade bråttom någonstans? Att de liksom jag aldrig tar upp liftare av den principen att man kanske är rädd (feg?) för vad man tar in i bilen?

Du har inte tänkt på din egen säkerhet heller för den delen? De "uppblåsta mallgrodorna" ska väl inte behöva ta den skit du hasplar ur dig för er klumpighet att råka glömma pengar? Någon möjlighet att få tag på en telefon på en mack eller dylikt borde inte vara så svårt. Som man brukar säga, är huvudet dumt får kroppen lida!

Otroligt vårdad språkdräkt

Jag är så otroligt trött på detta otroligt enfaldiga och otroligt uttjatade otroligt, att det är otroligt troligt att jag slutar lyssna så snart jag hör ordet otroligt, när det inte bara är troligt utan till och med otroligt troligt att man menar något helt annat.

Folk som borde vara språkkunniga, översättare av filmer och tv-serier slänger in otroligt, även om man säger något helt annat på originalspråket.

Du som har Arne i Kurt Olsson som språklig förebild kan sluta läsa här. Du som vill ta dig ur otroligmissbruket, bör läsa igenom nästa stycke. Välj ut några av orden och försök med dem nästa gång otroligt är på väg att passera dina läppar. Efter en tid märker du att du fått ett rikare språk. Visa sedan insändaren för dina missbrukande bekanta, om inte annat för att retas med dem.

Anmärkningsvärd, betydande, briljant, enastående, extrem, fantastisk, fulländad, förbluffande, förfärlig, förnämlig, förstklassig, förträfflig, galant, genuin, grundlig, gräll, gränslös, gräslig, gudomlig, himmelsk, häpnadsväckande, högklassig, infernalisk, intensiv, jättebra, katastrofal, konstfärdig, kostlig, ljuvlig, lysande, magnifik, majestätisk, monumental, mästerlig, obetalbar, ojämförbar, overklig, perfekt, rekordartad, rätt, sagolik, sensationell, slående, spektakulär, storartad, särklassig, träffsäker, underbar, utsökt, vedervärdig, veritabel, ypperlig, och...

Språkdräkten är som klädedräkten. Man behöver inte vara snobb för att vara välklädd, men fläckar skämmer.

ERICA

Mer läsning

Annons