Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbat för garveriet

Annons

- Avvecklingen har väl till slut gått så bra som den kunde då ingen var villig att försöka driva verksamheten vidare. Nu är i alla fall allt sålt, säger konkursförvaltaren, advokat Göran Svenvall.

De sista pusselbitarna föll på plats på fredagen då auktionisten Roland Pettersson, Rättvik, klubbade bort de återstående inventarierna från konkursboet.

På plats fanns fyndköpare som i de flesta fall för en billig penning kom över verktyg, maskiner, elartiklar, motorer, möbler, julpynt eller vad sägs om en hel säck med gamla, riktiga snören för en spottstyver.

Bland utropen fanns också historiska föremål som gamla telefoner och ett mer än 100 år gammalt fotografi från garveriets tidigaste år, med två garvare utanför den ursprungliga garveribyggnaden som är en del av de byggnader som står kvar än i dag.

Auktionspubliken var av förklarliga skäl inte så stor då auktionen genom ett förbiseende råkade sammanfalla med älgjakten, som engagerar en stor del av manfolket. Men detta innebar förstås riktiga fyndmöjligheter för de spekulanter som var på plats.

Konkursförvaltaren kunde också bekräfta att den stora fastigheten nu är såld. Garveriet omfattar industri- och kontorslokaler. Ytan är cirka 7 000 kvadratmeter.

Konkursförvaltaren vill inte avslöja köpeskillingen. En obekräftad uppgift till tidningen säger 300 000 kronor, vilket i så fall skulle innebära det facila priset av 45 kronor per kvadratmeter, eller ungefär lika mycket som råspont!

Köpare är ett bolag som driver Fyndlagret i gamla Jofamafastigheten i Malung och enligt uppgift är planerna bland annat att Fyndlagret ska flytta hit med sin verksamhet av "loppistyp".

En idé är också att det kan bli någon form av uteservering mot rastplatsen PD-området och Västerdalälven sommartid.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons