Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klubbarna måste samarbeta", säger s-man

Annons

- Det är ju eländigt att klubbarna inte ska kunna enas. I det här läget måste nog kommunen lägga sig i lite mer och försöka reda ut problemet.

- I kommunens avtal med backen står att de ska samarbeta med andra, och det betyder inte att ideella föreningar ska stängas ute. Det är beklagligt att alla inte som tidigare kunde samarbeta i samma förening, men då fick ju alla plats i backen.

- Som jag ser det idag, har kommunen hittills inte haft något intresse att hjälpa till och lösa konflikten, men det går inte att nöja sig med svaret att klubbarna ska klara det själva. Backen är till för alla, och föreningar bör inte stängas ute från den. Jag kommer att arbeta för att klubben ska få träningstider, säger Jan Dahlqvist (s) och ledamot i kommunstyrelsen.

Backbolaget hänvisar till att ytterligare träningsgrupper i backen påverkar nuvarande verksamhet och just det hänvisar också kommunchefen Olle Nilsson till i kommunstyrelsen svar till Rättviks alpina förening i våras. Olle Nilsson har annars ingen annan kommentar till situationen.

Även fritidschefen, Lars Björklund, hänvisar till kommunstyrelsens svar.

Kommunalrådet, Jonny Jones (c), är medveten om att en ny skrivelse har kommit till kommun-styrelsen.

- Frågan måste undersökas närmare och just idag kan jag bara säga att jag inte vet tillräckligt, men att vi jobbar vidare med frågan, säger Jonny Jones.

Magnus Larsson är ordförande i Rättviks slalomklubb och anser hela situationen vara djupt tragisk.

- Några i klubben kunde inte acceptera de moraliska och etiska regler vi har och bildade en egen förening. Föreningen vill nu ha träningstider i en backe där vi är delägare och har viss beslutanderätt.

- Vi har arbetat långsiktigt, affärsmässigt med utvecklingen av Rättviks slalombacke och vi har inga skäl att släppa in konkurrerande föreningar i backen. Det finns inte plats och inga träningstider. Det handlar om vår anläggning, och varför släppa in någon annan och därmed få mindre träningstider själva.

- Så vi ser ingen anledning att upplåta backen till föreningen. Vi har varken tid, utrymme eller intresse för det, säger Magnus Larsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons