Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubb storinvesterar

Annons

- Många andra klubbar har problem med ekonomin. Det handlar dels om att intresset för golfspel har minskat något och delvis om att flera nya banor har etablerats, förklarar han.

Om man ska räkna in golfbanan i Rista bland de nyetablerade är en definitionsfråga. Den kommande sommaren blir den fjärde säsongen som banan används.

Ove Boman kan berätta att det under årets säsong gjordes inte mindre än 5000 rundor, green fee, av ickemedlemmar och att det är något som i hög grad bidrar till det positiva ekonomiska resultatet.

När det gäller 2006 års verksamhet är ambitionen att behålla avgifterna oförändrade och att ändå klara ytterligare ett positivt bokslut.

- Många andra klubbar tvingas höja avgifterna och i vissa fall till och med göra utdebiteringar bland medlemmarna, för att klara ekonomin, säger klubbchefen.

Årsmötet hålls i mars och kommer då att få ta ställning till en ombyggnad av vissa banor.

- Det handlar om förbättringar, inte enbart funktionsmässigt och utseendemässigt, utan även idrottsligt, berättar Ove Boman.

Det som ska göras, om inte årsmötet säger något annat, är bland annat skapande av vattenspeglar och banförlängningar för att öka svårighetsgraden.

Totalt beräknas investeringen hamna på mellan 500000 och 600000 kronor - trots att en hel del av arbetena kommer att göras på ideell väg.

Klubben har nu 956 medlemmar, men har ambitionen att få ännu fler.

Därför slås nu ett slag för att kommuninvånarna till nästa säsong ska komma och slå ett slag - eller förstås helst många fler - på banan.

- Vi erbjuder alla som bor i kommunen att spela golf till ett fördelaktigt pris. De får prova på under en tvåårsperiod utan att behöva binda sig vid spelrätter och kanske komma underfund med att golf verkligen är något för dem, förklarar Ove Boman.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons