Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klotterväggen tas bort?

Annons

Politiker i kommunen ifrågasätter om klotterväggen gör någon nytta.

När den sattes upp för några år sedan var det kommunens förhoppning att möjligheten till lagligt klotter skulle leda till att det olagliga klottrandet minskade.

- Så har det inte blivit. Man ser klotter överallt på stan och jag tycker att det har blivit väldigt mycket på senare tid, säger Sören Grandelius (s) som är vice ordförande i tekniska nämnden.

Vid nämndens möte på onsdagen hade man besök av kommunens fältassistenter Johan Engh och Roger Lindström som informerade om klottrandet.

- Fältassistenterna tycker att klotterväggen bör plockas ner. Och Bertil (Höök, teknisk chef) var motståndare till klotter-planket redan från början, upplyser Sören Finnström (s), ordförande i nämnden.

Finnström och Grandelius understryker att tekniska nämnden inte kan ta bort klotterväggen eftersom den är kultur- och fritidsförvaltningens egendom.

Finnström framhåller dock att tekniska uppmanar kultur- och fritid att plocka bort planket.

Som en viktig aspekt i sammanhanget nämns att polisen sedan några månader tillbaka har rätt att visitera folk som misstänks vara ute i klotterärenden.

Men visiterar polisen personer i Ludvika som bär på sprayburkar är det lätt för dem att komma undan med att säga att de är på väg till eller från det lagliga klotterplanket. Därmed kan polisen inte ta hand om sprayburkarna.

Tommy Mohlin, som är tillförordnad kultur- och fritidschef, känner till diskussionerna om klotterplanket.

- Det här har också diskuterats med de unga som besöker Haffas (ungdomens hus). Med anledning av den information vi fått från fältassistenterna så kommer saken förmodligen även att tas upp i kultur- och fritidsnämnden, säger Mohlin.

Underförstått, det blir kulturpolitikerna som får avgöra om möjligheten till lagligt klottrande ska bestå eller om kommunen ska inta en hårdare och mera bestämd attityd mot de klottrande individerna.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons