Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klotter polisamäls

Annons

De båda väntkurerna har under de senaste åren utsatts för skadegörelse för 10 000-tals kronor. En mängd stora glasrutor har krossats och inredningen och väggarna har klottrats ned med färger och vassa verktyg. Dessutom har flera tågtidsdisplayer förstörts.

Skadegörelsen har varit så omfattande att de ansvariga inom kommunen, Banverket och Dalatrafik diskuterat att ta bort väntkurerna och ersätta dem med enkla vindskydd.

Men för en vecka sedan försågs kurerna med nya glasrutor, samtidigt som väggarna målades om.

Under de senaste dygnen har väggarna på nytt utsatts för klotter.

Den här gången har dödshot, nedsättande tillmälen och satanistiska hälsningar riktats mot mer eller mindre offentliga personer i kommunens tjänst.

- Det är riktigt otäckt, tycker en av de lokalvårdare som ansvarar för renhållningen i kurerna.

Hon berättar att det förekommer att personer uträttar sina behov i väntkurerna och att det känns olustigt att gå till dem eftersom de i bland kan vara "nedgrisade".

Kommunledningen har nu polisanmält det senaste klottret. Håkan Elfving säger att det är viktigt att anmäla händelser av det här slaget för att få en utredning till stånd och se ett mönster i vad som pågår.

- I det här skedet betraktar vi det som skadegörelse. För att vi ska rubricera det som olaga hot krävs att någon av de personer vars namn förekommer i kuren känner allvarlig fruktan för sitt liv och så långt har utredningen ännu inte kommit, säger polisassistent Henrik Bodegrim, som under tisdagen säkrade bevis i väntkuren.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons