Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kloten ska rulla i Orsa

Annons

- Det finns inte ett bättre läge i hela landet, säger Totte Rosén.

I dag finns det sju bowlinghallar i Dalarnas 15 kommuner. Hitills har dock Siljansområdet varit en vit fläck på kartan.

- Det ska vi ändra på nu. Vi bygger en bowlinghall på 1 500 kvadratmeter intill tennisbanorna vid campingen. Kostnaden är beräknad till 15 miljoner kronor och vi räknar med att kunna öppna hallen i mitten av september nästa år, säger Totte Rosén.

Att Totte och Roger Davidsson valt att satsa på Orsa, anser de har sin naturliga förklaring.

- Vi är ju båda Orsagrabbar, och dessutom har vi besökt en mängd bowlinganläggningar i landet de senaste månaderna. Vid en jämförelse står Orsa starkt. Här finns två stora turistsäsonger och ett gott samarbete mellan olika aktörer. Dessutom finns det ett ordentligt sug efter en bowlinghall i Siljansområdet. Ett stort plus är att det också finns 320 bäddar inom 300 meter från hallen, förklarar Totte.

Redan nu finns det ritningar, men om tre veckor kommer de slutliga ritningarna.

- Vanligt när man anlägger en bowlinghall är att de byggs i någon gammal industrilokal eller något källarutrymme. Vi satsar på en helt ny träbyggnad som kommer att rymma tolv banor, plus restaurang och konferensrum. Dessutom kommer det att finnas en golfsimulator av absolut senaste tekniska modell. Anläggningen kommer också att vara helt handikappanpassad.

En som strålar ikapp med Totte Rosén är dalarnas bowlingbas Mats Hellsten.

- Det har gjorts många försök att få till en bowlinghall i Siljansområdet tidigare. Inte minst i Mora och Orsa. När man nu kommer till skott med länets tredje fullstora bana, kommer vi från förbundets sida att stödja verksamheten. Bland annat kommer vi att ansöka om att få lägga SM och andra tävlingar här.

Även kommunalrådet Ann Beskow applåderar initiativet från Totte Rosén och Roger Davidsson.

- Orsa Bowling är oerhört positivt för Orsa av flera skäl. Det kommer att bli ett mycket bra komplement till den turism som redan finns i kommunen och det är inte ofta en så stor investering görs i ett enda slag när det gäller turism. Det är också kul med bowling för alla åldrar. Det kommer vi i kommunen att ta vara på när det gäller vår satsning på friskvård.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons