Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kloka ord

Annons

Svar till "Använd sunt förnuft" och "Demokrat", den 1 november:

Dessa båda insändare med rubrikerna "Minska jägarstammen" och "Hemmafrubidragets följder" vill jag tacka för. Två enastående insändare! Jag kunde inte ha skrivit bättre själv.

Tack för att ni belyser två väldigt viktiga frågor!

Mot-

arbetar Idre

Till framför allt Särnalistans och avhoppad s-politiker bör påpekas följande:

Det viktigaste för en kommuns överlevnad och utveckling är att det finns jobb åt befolkningen det vill säga skattepengar till kommunen. Idre-Fjäll med all nödvändig kringverksamhet = stora inkomster till kommunen.

Inkomster till kommunen = kommunal service.

Ovan nämnda politiker får Särna att framstå som en blindtarm. Ett bihang som inte tillför något utan enbart är en belastning för kommunen.

Ni kräver att få och behålla än det ena och än det andra till Särna, men samtidigt motarbetar ni en utveckling i Idre och Idre-Fjäll. Det bästa vore kanske om Idre bröt sig ur Älvdalens kommun och i stället slog sig ihop med Malung/Sälen, där har man förstått att ta till vara och utveckla turismen.

Hundägare

såg dig

Du som tog min plånbok vid bussgodset måndagen den 25 oktober cirka klockan 13.30 och sedan åkte till trakten av Lövhyddan där du kastade den på pengar länsade plånboken. Du var iakttagen av en hundägare som rastade hunden.

Sänd pengarna åter, annars andra åtgärder.

ARBETANDE

Mer läsning

Annons