Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockan klämtar för SJ-personalen

Annons

Nu har klockan klämtat för SJ personalen i Dalarna. Den är snart ett minne blott. Tänk så fort det går att radera ut en så stor personalstyrka och överlåta dem på ett privat bolag. SJ-chefen, Jan Forsberg, hade inget val. Han måste bli av bli av med det kraftigt förlustbringande trafikavtalet med TiB, undertecknat av någon okunnig SJ-stolle.

Vi flitiga resenärer Dalarna- Stockholm känner troligtvis alla som arbetar ombord på Dalatågen. Har talat med ett par av dem och de tror att det blir betydligt bättre för dem hos Tågkompaniet. De har nu tjänstgöringsturer som saknar motstycke i modern tid.

Tidigare har de under SJ:s omorganisation inte mått så bra. Att fortsättningsvis enbart åka Reginatåg och, i någon mån, Itino till Malung, är något som de inte kommer att gilla. Några lok- och de fina Blue X-tågen blir det inte mer.

Tågkompaniet är ett framgångsrikt företag. Det körde tidigare övre Norrlandstrafiken med mycket gott resultat och har ett grundmurat gott rykte om sig. Tyvärr blev de utmanövrerade vid ett tvivelaktigt upphandlingsförfarande. Hav förtröstan alla SJ-anställda. Det blir kanske Stockholmsåkning om SJ avyttrar Dalalinjen. Då får vi verkligen hoppas att Tågkompaniet blir trafikutövare. Det svänger fort nu för tiden. Vi flitiga Stockholmresenärer kommer att sakna er.

van Heden

Mer läsning

Annons