Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippt för framtiden

Annons

Som alla minnesgoda kommer ihåg stötte byggarna på lämningar från vikingatid när schaktningsarbetena inleddes. I stället för byggentreprenörer började arkeologer tumla runt i jordhögarna.

Trots dessa störande inslag har utlovad byggtid kunnat hållas och på torsdagen var det alltså dags för bandklippning av kommunalrådet.

Lars Matsson-Frost förklarade att Moraparkens satsning är ett exempel på framåtanda och det råder full politisk enighet om Moraparkens göranden och låtanden.

- Jag vill även mena att övriga hotell och restauranger på orten numera ser parken, hotellet och campingplatsen som ett bra komplement på orten som gynnar alla parter.

Moraparkens vd Hans-Olof Bogren instämde och menade att turisterna är ett ombytligt släkte och kan anläggningarna på Präst holmen dra folk till Mora får även övriga näringar på orten del av det.

Det har förutom den nya infarten till campingplatsen byggts en ny reception vid hotellet och detta plus en del småarbeten har inte kostat fullt tre miljoner kronor, pengar som för övrigt det kommunala bolaget Moraparken lånat upp.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons