Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Klippare" i landstinget?

Annons

Som medborgare har vi insyn i det mesta och reportrar/tidningar hjälper till.

Det är bra! Ibland undrar man dock vilken avsikt reportern/tidningen har när artiklar formuleras.

Tidningen har dragit igång en "artikelserie" om landstingsdirektörens lön. Och vad skriver man då? Jo - att landstingsdirektören gör "klipp" och att vi "tvingas betala - via skattsedeln".

Att kalla det för "klipp" när Hållmarker byter jobb och tar på sig ett nytt uppdrag, anser jag är att förvanska och få oss läsare att se på landstingsdirektörens uppdrag på fel sätt. Enligt en ordbok står "klipp" för: "Snabb affär med god vinst". Den beskrivningen tror jag ingen - inte ens den mest avundsjuke svensken - anser gäller för landstingsdirektörens arbete.

Upplysningen att vi får betala "via skattsedeln" är väl ingen nyhet för någon? All landstings-verksamhet betalas via skattsedeln - det vet vi!

Så får vi också veta att landstingsdirektörens avtal "retar". Vem? Oppositionsrådet Jan Wiklund (m) nämns. Frågan är om det är avtalet, som retar eller är det att majoriteten (s) och (v) inte meddelat oppositionen. Vad är praxis vid anställningar? Oppositionen har väl haft möjlighet att ta reda på avtalets konstruktion?

Fortfarande undrar jag vad syftet är med artiklarna?

Formuleringarna är i alla händelser sådana att man lätt kan få en negativ inställning till både landstingsdirektören och hans uppdrag.

Hagbergs uttalande i tisdagens tidning rätade dock upp detta något.

Låt oss få saklig information utan "kvällstidningsrubriker"!

MARGARETHA HELGESSON

Mer läsning

Annons