Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippan varslar - men ingen kris

Annons

Klippan har haft drygt 60 anställda och huvudkontoret ligger i Erlandsforsgården i Borlänge.

Företaget drivs som en personalägd ekonomisk förening.

21 av de anställda, varav nio i Borlänge, har varslats om uppsägning. Detta på grund av det osäkra läget omkring den kommande arbetsmarknadspolitiken.

Länsarbetsnämnden är företagets största kund.

Någon krisstämning är det dock inte, enligt vd Anders Bjurström.

Han tycker att det är tråk-igt att behöva varsla folk, och riskera att inte kunna få tillbaka den kompetens som de som går har.

-Vi måste ligga före i planeringen. Jag tror att vi har en svacka under våren tills vi vet hur politiken ska se ut. Under våren kan vi nog vara 15 färre anställda än vi var under hösten.

Därefter tror Bjurström på en positiv vändning och att det åter behöver anställas personal. Vissa av de varslade har redan klart med återanställning.

-Företaget är solitt och starkt. Vi står starkare än vi någonsin tidigare gjort. Efter sommaren tror jag att vi behöver rekrytera.

Det Anders Bjurström är orolig för är att man då inte ska kunna få tillbaka den kompetens som nu får gå, då de berörda sannolikt redan hunnit få andra jobb.

- Men jag ser oerhört positivt på framtiden.

Klippan bedriver verksamhet över hela Sverige. De främsta delarna är utbildning och personalutveckling, utredning och rehabilitering, Klippan Ungdom samt olika utvecklingsprojekt.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons