Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippan ger tillbaka livsglädjen

Annons

I dag har Andreas, 23, återfått tron på livet. Han har byggt upp sin kropp och utstrålar livsglädje och handlingskraft.

- Utan Klippan vet jag inte hur det hade gått, säger han.

I går berättade han sin historia för dem som ville höra när Klippan inbjöd till öppet hus i de nya lokalerna i Erlandforsgården.

- Alla på Klippan räckte ut en hand till mig när jag kom och jag fick hjälp med precis allting, säger Andreas Johansson.

Jag fick hjälp med att träna upp mig fysiskt och jag fick tala med en psykolog så ofta jag ville och hade behov av.

Vad som så förändrade alllting för Andreas Johansson var att han erbjöds en plats i Kilppanprogrammet Kontinuitet, som vänder sig till ungdomar i åldern 16-25 år. Kontinuitets främsta mål är att hjälpa ungdomarna med att skapa vilja och förmåga så att de kan ta makten över sina liv och framtid.

Det görs bland annat genom att ersätta passivitet med aktivitet och handling. Man försöker också bryta låsta beteenden och attityder och skapa nätverk med positiva vuxna förebilder ute i samhället.

Christer Damm är en av dem som leder verksamheten på Kontinuitet. Andreas Johansson öste beröm över honom när han berättade om sin tid på Klippan, som varade i två år.

- Christer är bäst i världen, sade Andreas. Hur mycket han än har att göra så har han alltid tid när man kommer till honom. Det gäller för resten hela personalen här, den är suverän.

Andreas passade också på att berömma psykologen Staffan Garpebring som varit en livräddare under svåra stunder.

Kontinuitet är bara en av flera program eller linjer på Klippan som vänder sig till människor i behov av stöd för att förändra sin livssituation. Verksamhetsidén är att stödja individer och grupper så att de kan få ett rikare arbetsliv och öka livskvalitet.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons