Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klev oskadad ur bilvraket

Annons

Det var strax efter klockan elva som larmet kom om den våldsamma singelolyckan.

En medelålders man, hemmahörande i Malung, kom körande längs den mer än kilometerlånga raksträckan i Äppelbo i riktning mot Malung när han fick se blinkande ljus från det vägarbete som pågår norr om Rågsvedens såg.

Enligt egen uppgift blev han distraherad av det blinkande ljuset och tappade för ett ögonblick koncentrationen på körningen.

Bilen hamnade utanför körbanan på fel sida vägen ungefär 100 meter innan mannen lyckades styra upp bilen på vägbanan igen. Det gick dock inte bättre än att bilen voltade framlänges innan den landade på taket i diket.

Bara någon meter framför bilen går en bäck under vägen genom en kraftig betongtrumma och om bilen träffat den hade avåkningen med all säkerhet fått betydligt allvarligare följder. Nu kunde mannen i stället oskadd krypa ut genom den krossade bakrutan.

Att bilen landade på taket i det tvära diket gjorde att karossen var i stort sett intakt vilket räddade mannen från allvarliga skador.

Ambulanspersonalen tog för säkerhets skull med mannen till vårdcentralen i Vansbro för läkarundersökning. Polisens alkoholtest på platsen visade att mannen var nykter och han misstänks inte för något brott i samband med avåkningen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons