Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiskt polisarbete Misstänkt trio greps

Annons

Tre personer från annan ort i Dalarna greps på torsdagen i Älvdalen. Stulna mediciner och stöldgods, från ett inbrott med grov skadegörelse i ett fritidshus, hittades i de två bilar, varav en stulen, som tjuvarna färdades i.

Det var på förmiddagen som polisen fick tips om att en mystisk bil, krockskadad och utan registreringsskylt fram, synts på vägen mot Klitten.

Polisen åkte ut och letade, men hittade inte bilen. Däremot hittade den stulna mediciner och ett lönebesked för en kriminellt belastad person från en annan Dalaort i ett sandtag vid badplatsen i Grundsand.

Klockan elva fick polisen en anmälan om att en person i centrala Älvdalen haft inbrott i sin bil, men inann polisen hann dit var bilen stulen.

- Nu förstod vi att det var hett, säger polisman Sixten Persson.

- Jag ringde runt till en del personer som jag känner och bad dem hålla utkik och snart stömmade tipsen in.

Några ungdomar såg den oskyltade bilen vid sporthallen och strax därefter såg någon en bil på Gamla Näsvägen och poliserna åkte dit. Ganska snart såg de att två bilar åkt på vägen, där motortrafik är förbjuden. De följde spåren till vattenreservoaren, där tjuvarna kört in på en väg som slutar vid vattentornet.

Poliserna Johan Olander från Orsa och Sixten Persson från Älvdalen grep de tre biltjuvarna och efter gripandet fick de förstärkning från Morapolisen för att ta hand om tjuvarna.

De tre männen fördes till Mora polisstation. De misstänks för nedskräpning, grov skadegörelse, grov stöld, bilstöld med mera.

- Det här visar hur viktigt det är med gammalt hederligt polisarbete och kontakter på orten, säger Sixten Persson. Allmänheten i Älvdalen vet att den kan lita på poliserna och vi känner ett stort stöd från den.

- Om vi tappar den biten av polisens arbete, vilket vi är på god väg att göra i Älvdalen, hade inte detta brott blivit uppklarat. Inte heller den stora inbrottshärvan i fritidshus i Älvdalen nyligen.

- Det här visar att blandpolistjänsten, där vi både rycker ut på brott och utreder däremellan, är bra för samhället.

- Dessutom är polisjobbet fortfarande roligt när vi får jobba så här, säger Sixten Persson med tydlig adress till polisledningen i Dalarna.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons