Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska Skinnarloppet lockade storpublik

Annons

Skinnarloppet arrangerades första gången 1924 och är ett av landets äldsta skidlopp. Under de senaste åren har tävlingen fått ett riktigt uppsving och mer än 1 300 skidlöpare hade anmälts till årets tävling.

- Det var verkligen en fin propaganda för skidsporten, kunde tävlingsledaren Evert Ryen konstatera och det var många av de tävlande som öste beröm över ett mycket fint arrangemang.

Trots att det var ganska kallt med snålblåst hade fler än tidigare letat sig till skidstadion i Malung för att följa tävlingen. Många är också engagerade och bland annat hjälpte veteranhockeyn och Lions club till.

En som numera håller i trådarna för Lions engagemang är Bengt Särna Dahlgren, den tidigare skidbasen i Malungs IF. Lions har under flera år haft uppgiften att under Skinnarloppet stå inne på skidstadion och se till att åkarna får dryck.

I år hade man också vallaservice, något som man förmodligen kommer att bygga ut ytterligare. Moraledaren Kjell Kratz har hjälpt Malungs IF med den delen och han tror att Skinnarloppet är en skidfest som kommer att bli ännu större.

- Det finns säkert kapacitet för mellan två och tre tusen deltagare i Skinnarloppet. Det är ett fint arrangemang med bra banor och förutsättningarna för att Skinnarloppet ska bli ännu större är mycket goda säger Kjell Kratz.

- Vi är mycket nöjda med årets arrangemang och att så många skidåkare kommer till Malung trots att det är skidtävlingar på flera andra platser, säger Evert Ryen.

Och visst har Skinnarloppet i Malung återigen blivit en skidfest som det var en gång i tiden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons