Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för rondell

Annons

Det handlar om rondellen i korsningen riksväg 70-Verkstadsgatan/Industrigatan i Nämnsbo.

Totalkostnaden beräknas till 3,5 miljoner kronor, varav Vägverket står för 80 procent och kommunen 20. Men kommunen betalar nu hela kostnaden och får tillbaka pengar av Vägverket.

Det fanns förslag om att i avtalet mellan kommunen och Vägverket skriva att pengarna ska återbetalas senast den 31 december 2006 till kommunen.

- Jag träffade företrädare för Vägverket så sent som i måndags och de lämnar inga garantier för när pengarna betalas tillbaka. Ska vi ha rondellen måste vi antal avtalsförslaget som det är, utan tidpunkt för återbetalning, förklarade kommunstyrelsens ordförande Sven-Gunnar Håkansson (c).

- Det verkar lite hasard med skattebetalarnas pengar, sade Stefan Dangard (fp).

Göran Johansson (v), efterlyste ritningar på rondellen och ställde sig frågande om 3,5 miljoner kronor verkligen räcker.

- Jag tycker inte om systemet med att förskottera pengar till Vägverket, men vi måste ändå ställa upp på det så jobbet blir gjort, sade Abbe Ronsten (s).

Han framhöll att redan 2001 antogs en polan för riksvägen genom Säter där tre rondeller ingår, varav en kunnat brytas loss och byggas fast inte hela projektet genomförs och det är rondellen i Nämnsbo.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons