Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för ombildning av vattensamfälligheten

Annons

Frågan har vållat en del debatt i Malung under de senaste veckorna. Bland annat har företrädare för Rädda Västerdalälven har hävdat att ombildningen på sikt kan bli en öppning för framtida kraftverksutbyggnader i den nu skyddade Västerdalälven i och med att den nya lagen ger stora delägare (Korsnäs) mer att säga till om i ekonomiska frågor.

Stämman var ovanligt välbesökt med närmare 30-talet delägare. Med röstningsprocedurer pågick stämman under ett par timmar. Enligt beslutet ska ombildningen genomföras utan att lantmäteriet behöver blandas in.

Delägarna Gunnar Lindgren och Enar Haga reserverade sig och yrkade att ombildningen skulle ske via lantmäteri. Däremot reserverade de sig inte mot själva beslutet att ombilda samfällligheten.

Efter ombildningen är avsikten att i ett nästa steg lägga samman vatten- och marksamfälligheterna i Malung för att rationalisera administrationen. Detta ska enligt planerna genomföras före årets slut. Ärendet kan dock bli fördröjt om vattensamfällighetens beslut överklagas.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons