Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för öltält på Falukalaset

Annons

Socialnämnden sade i våras nej till Magnus Westbergs ansökan om att få servera vin och öl i ett partytält på Stora torget under Falukalaset. Orsaken; det stred mot riktlinjerna i kommunens alkoholpolicy. Magnus Westberg överklagade.

För ett par veckor sedan kom länsrättens dom. Eftersom det inte finns något i alkohollagen som säger att han inte kan få tillstånd blir det alkoholservering på torget under kalaset. Lagen står över lokala bestämmelser.

I går var frågan uppe om socialnämnden i sin tur skulle överklaga domen till kammarrätten.

Det ledde till en lång diskussion och votering.

Fem ledamöter ville överklaga (två fp, en spi, en mp, en s), en avstod (s) och sju (två m, en v, en c och två s) gick på ordförande Renée Anderssons (s) förslag.

- Det var sista dagen för att lämna in en ansökan och det är lite väl kort tid för att få ihop ett överklagande. Det är bättre att samla sig till nästa års ansökning och spetsa till det förslaget så att vi kan få ett prejudikat, säger hon.

- Nämnden ville se hur det går i år, och få synpunkter från polis och socialsekreterare. Det kanske går att hitta allmänna saker som gör att policyn håller, säger Bror Johansson, ansvarig för alkoholtillstånd på socialförvaltningen.

Hela socialnämnden ställde sig dock bakom ett uttalanden där man understryker att man är oroad och ser allvarligt på den ökade alkoholkonsumtionen i samhället och att socialnämnden med noggrannhet tänker följa utvecklingen under sommaren.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons