Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för öl på Falukalaset

Annons

- Jättebra att det äntligen är färdigt så att vi slipper hålla på att diskutera det här varje år. Det tycker både jag och Bror Johansson på socialnämnden, säger krögaren Magnus Westberg.

Kalaset kommer att hållas den 2-6 juni.

I flera år har Magnus Westberg via sitt bolag Restaurang Kullen AB haft öl- och vinservering i ett stort partytält på Stora torget, men i fjol satte socialnämnden stopp för torgpartajandet. Enligt socialnämnden stred öltältet mot de nya riktlinjerna för utskänkningstillstånden som kommunfullmäktige antog i december.

Men Magnus Westberg gav sig inte i första taget, han överklagade till Länsrätten och fick till slut rätt.

- Vi hade faktiskt planerat för ett tält ändå, allt var i princip klart med sponsorer och beställningar. Beslutet måste ju vara riktat på alkohollagen och vi var så pass övertygade om att det skulle bli så här, säger Magnus Westberg.

Partytältet på Stora torget kommer att servera vin och öl de tre första dagarna på Falu- kalaset. Den femte juni förvandlas tältet till barnens territorium och på Sveriges nationaldag kommer det endast att serveras mat och fika.

Blir det fylle-Falukalas nu, Magnus Westberg?

- Nej, enligt polisens rapport så minskade inte fyllan något förra året då det inte fanns något öltält. Enligt polisrapporten gör tältet varken till eller från. Tältet är nästan till en fördel eftersom vi har befogenheter att sköta ordningen runt tältet.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons