Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för kristen förskola

Annons

Stiftelsen har tidigare mottagit flera avslag från barn- och skolnämnden. Anledningen till att nämnden nu godkänner ansökan är en ny lag som trädde i kraft den 10 maj i år.

Lagen innebär etableringsfrihet för enskilda förskolor och fritidshem. Detta innebär att barn- och skolnämnden nu inte kan avslå en ansökan utan synbara skäl.

Ordföranden i stiftelsen Immanuel, Camilla Lundström, är nöjd.

- Vi har väntat på det här i flera år, och det har länge varit en önskan hos många föräldrar. Det behövs förskoleplatser till barn som står i kö och vi vill skapa ett alternativ för föräldrar som vill ha en kristen profil. Vi kommer att arbeta med en praktisk-estetisk inriktning och mycket med utvecklandet av språket, som vi tror är viktigt, säger hon.

- Vi vill också arbeta för att stärka barnens självkänsla och ge dem grundläggande glädje och trygghet i livet. Hellre glada sagor än spökhistorier, förklarar hon.

Mariann Nordlöf (s), som är ordförande i barn- och skolnämnden, har tidigare kritiserat religiösa friskolor, och hon är inte lika nöjd.

- Visst, det behövs ungefär 60 nya förskoleplatser, men jag tycker att de ska vara kommunala.

- Min syn på religiösa friskolor och förskolor har inte förändrats, den enda anledningen till att vi nu godkänt stiftelsen Immanuels ansökan är den nya lagen.

SARA JORONEN

Mer läsning

Annons