Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för Hammarbackens dag

Annons

Trolleri, jonglering, rockdans och utställning av såväl svart-vitt foto som konst.

Det är några av programpunkterna när årets upplaga av Hammarbackens dag firas nästa lördag, den 11 juni. Upplägget har en generös karaktär och förberedelserna är redan i full gång.

Festligheterna i denna kulturmättade del av centrala Ludvika är vid det här laget en mångårig tradition som många vet att uppskatta. Förutsättningarna för en lyckad dag är emellertid att vädrets makter är välvilligt inställda.

- Ja, verkligen. För vi kan ju inte ha bakjour med något stort tält som vi kan flytta in i. Det är bara att ha sol i magen och hoppas att det inte snöar, skrattar "festgeneralen" Gigi Karlestedt på kultur- och fritidsförvaltningen.

Programmet inleds vid middagstid med invigning av Bild och Forms sommarutställning i magasinet. Sedan rullar det på med olika inslag under hela eftermiddagen.

Bland de som redan är klara för medverkan kan nämnas trollkarlen Björn Elgerd från Oxberg. Han kommer att bjuda många spännande trick som ska roa både stora och små.

En annan artist som kommer är kände jonglören Erik Ivarsson från Ludvika minicirkus och i senare delen av programmet kommer en trupp från La Dancers att rocka loss.

En klassiker som naturligtvis inte saknas är när Ludvika musikkår marscherar in och bjuder en cirka timmen lång konsert i det gröna.

- Mellan de olika programpunkterna blir det buskspel av och med Lars Fredriksson och hans unga fiolspelare. Jag har även bjudit in slöjdföreningen som har uppmanat sina medlemmar att ställa upp. Jag hoppas att de kan komma.

För arrangemanget svarar kultur- och fritidsförvaltningen i samverkan med studieförbunden NBV och Sensus. För kaffeserveringen ansvarar folk från olika föreningar.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons