Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för fotbollsyra

Annons

De hängivna supportrar som inte har möjlighet att följa dramat på plats i Tyskland söker alternativ för att åtminstone få en del av stämningen.

En hel del föredrar att se matchen på krogen, i stället för hemma i tv-soffan.

Eller som i Ludvika, i kyrkornas tält i Stadsparken. Kyrkorna har tagit ett något annorlunda initiativ. Storbilds-tv i ett tält uppsatt i Stadsparken. Kyrkorna har köpt in en 50-tummare och rättigheter att sända såväl TV4:s som SVT:s sändningar från VM. Det bjuds även på kaffe med tilltugg. Ett något annorlunda grepp.

"Vi känner att detta är bra för vår stad och tycker att detta initiativ känns rätt", säger frikyrkopastorer och präster i Ludvika.

De som inte väljer tältet i Ludvika eller tv-soffan hemma har flera alternativ att välja på. Som Sportbaren vid Grand eller restaurang Trädgården. I Falun är det flera restauranger som visar fotboll. Nyöppnade O´Learys, Harrys och Rådhusgården tillhör de som har fotboll på programmet. Med fotbolls-VM har O´Learys fått en pangstart. De öppnade den 1 juni.

En sådan start som Sverige skulle ha behövt i Tyskland.

-Sittplatserna, där är det fullbokat vid Sveriges matcher, säger Renate Johnsen.

Den som inte varit förutseende och bokat får kallt räkna med ståplats.

-Helt otroligt, folk är som galna för att komma och titta på fotboll, säger en nöjd Renate Johnsen som hoppas få se mål ikväll.

Vid 0-0 matchen mot Trinidad-Tobago var det hög stämning. Hon räknar med ännu mer folk i kväll. Många kommer klädda i gult och blått. Johnsen uppskattar om publiken avstår från att ha dobbar, om man får för sig att komma i fotbollsskor.

-Men annars är allt tillåtet.

Även i Borlänge har fotboll på storbild blivit en succé. Här laddas för en riktig festkväll. Och var publiken har sina sympatier är rätt så tydligt.

-I kväll blir det knökfullt på S2, säger Loa Anderzon som förväntar sig fullt drag under den så viktiga matchen.

-Det var väldigt mycket folk vid Sveriges första match. Nu är det en avgörande match, säger Loa Anderzon som ser fram emot drabbningen.

Och han hoppas få se svenska mål. Att många föredrar krogen när det handlar om VM-fotboll tror han har sin förklaring:

-Det blir en sådan stämning när man sitter tillsammans.

Även i Borlänge finns fler alternativ för Sverige-supportern. Exempelvis Sportsbar Flying som visar bland annat mötet med Paraguay. Det gör även Lilla Krogen.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons