Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för flygtrafik igen

Annons

- Vi sätter in ett eget plan på Mora-linjen och det är möjligt att börja boka från och med den 26 mars, säger bolagets vd, Martin Lindskog.

Har Trippel-E därmed fått besked från Rikstrafiken att det inte är möjligt att kombinera den statsunderstödda linjen Sveg-Arlanda med mellanlandning i Mora ?

- Nej, det vill jag inte påstå. Vi träffar representanter för Rikstrafiken under torsdagen, men för att slippa förhandla under tidspress har vi tagit beslutet att Mora får ett eget flygplan.

- Som en parentes kan jag nämna att en kombination med Sveg skulle kunna ge fyra dubbelturer dagligen, där varannan gick direkt. Men det är som sagt inte förhandlat om det.

Tidtabellen på Mora-linjen är också klar och det kan nämnas att den första dagliga flighten från Mora på vardagar avgår klockan 6.10 och angör Arlanda klockan 7.00, en halvtimme tidigare än den nuvarande ankomsttiden med Skyways. Sista avgången från Arlanda vardagar går klockan 18.25.

Söndagstrafiken kommer trippel-E att flyga via Sveg.

Bolaget opererar med flygplanstypen Jetstream, som tidigare bland andra Skyways använt i Mora-trafiken.

- Flygplanet har 19 stolar som passagerarna till och från Mora nu får ensam tillgång till, säger Martin Lindskog som i sammanhanget även vill kommentera uppgifter om att Trippel-E skulle vara ett oseriöst företag.

- Sådana påståenden känns både hårda och orättvisa.

- Vi är ett litet flygbolag som under lång tid kämpat för att Mora kommun ska följa gällande lagar - ingenting annat.

- Vi har inte bett om några förmåner eller bidrag. Vi har varit väldigt öppna med information, inte minst mot media. Jag vågar påstå att vi gett en sann och korrekt information.

-Vad har vi då gjort för att förtjäna att kallas oseriös?, undrar Martin Lindskog.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons