Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för familjecentral

Annons

- I detta familjecentrum samordnas enheter som kan sägas höra ihop och det ger en massa positiva effekter. För övrigt pågår även i Avesta arbete med att bygga upp ett familjecentrum, fortsätter Björck.

Som NLT tidigare berättat flyttas nuvarande förskola och lågstadium ur Lilla Kyrkskolan vid vårterminens slut. Enligt planerna kommer läromedelscentralen, som också finns i byggnaden, att flyttas upp till övervåningen.

Tre klassrum på botten våningen kommer i framtiden att hysa den kommunala öppna förskolan medan läromedelscentralens nuvarande lokaler avses användas för landstingsverksamhet. Dels handlar det om barnavårdscentralen, dels om en del av mödravårdscentralen.

Lokalerna där landstinget ska ha sin verksamhet måste byggas om för cirka 400 000 kronor. Denna investering kommer landstinget att få betala via hyran.

- I onsdags (den 4 maj) hade jag ett möte med vårdcentralschefen Marie Kindström-Ohlsson. Hon gjorde klart att man vill flytta in i Lilla Kyrk även om hyran blir lite högre. Det blir ändå inte lika hög hyra som man i dag har på lasarettet, upplyser BrittMarie Pettersson, skolchef i Ludvika.

Allt går enligt planerna, säger Pettersson, och hon räknar med att ombyggnaden startar i sommar.

- Tidplanen ligger fast och den innebär att vi hoppas kunna öppna den nya verksamheten i slutet av året.

- Det är inte sjukvård utan förebyggande verksamhet som landstinget ska bedriva på familjecentralen. Det blir perfekt att ha detta i lokaler mitt i stan, anser skolchefen.

Hur landstinget ska använda lokalerna på lasarettet som blir tomma är ännu inte klart, enligt Claes-Göran Björck.

- Men det pågår ju diskussioner om att lokalmässigt samordna specialistmottagningarna och att flytta Solsidans vårdcentral till lasarettet, konstaterar han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons