Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarade bara en månad

Annons

En av de arbetslösa, Kjell Jansson, som kom in i företaget dagarna före CZN:s konkurs, köpte nämligen loss "Grängesdelen" av företaget och startade KJ Ergonomiprodukter. Men det var då - i går, efter mindre än en månads verksamhet, begärde sig också han i konkurs.

Därmed har personalen, Kjell Janssons gamla arbetskamrater som han övertog från CZN, åter kastats ut i arbetslöshet.

Kjell Jansson, som startade upp företaget, som byggde på försäljning av ergomiprodukter med inriktning mot data, var i går inte anträffbar för en kommentar.

De hyrda lokalerna på gruvkontoret stod på onsdagseftermiddagen tomma så när som på viss inredning. Borta var också personalen, som först i går fick besked om den uppkomna, prekära situationen och därefter, mer eller mindre, brådstörtat (?) gick hem.

Jan Björnehaag, näringslivschef i kommunen, har informerats av Kjell Jansson om företagets obestånd. En insolvent situation som enligt Björnehaag bottnar i en serie av olyckliga omständigheter.

Näringslivschefen beklagar också den, som han säger, ytterst kompetenta personal som så sent som för en månad sedan såg ljust på arbetssituationen, men som nu åter står utan egen utkomst.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons