Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara besked efterlyses

Annons

Hur är det nu, är det fritt fram för vattenskotrar i hela sjön Barken, i de farleder som båtklubben ordnat mellan öarna?

Eller är det bara den stora farleden - Strömsholms kanal - som är aktuell?

Det undrar Smedjebackens båtklubb som vänt sig med en skrivelse till länsstyrelsen med hopp om att få ett klargörande inför den stundande båtsäsongen.

Att miljö- och byggnämnden i januari besvarade en förfrågan från länsstyrelsen och påpekade att några nya områden för vattenskoter inte kommer att föreslås anses från båtklubbens sida inte vara tillräckligt för att veta vad som gäller.

Detta eftersom det sedan tidigare stått klart att på "allmänna farleder" är det fritt fram att åka vattenskoter. Och då är förstås frågan, om farlederna som klubben märkt upp mellan öarna också räknas till de "allmänna".

Vad gäller båtklubbens hållning till vattenskotrar i allmänhet säger båtklubbens ordförande, Alf Werner, att i dagsläget finns ingen uppfattning vare sig för eller emot.

- Eftersom vi inte inte vet vad som gäller går det inte heller att ha en uppfattning.

Noteras kan att än så länge har länsstyrelsen inte tagit några beslut vad gäller skoteråkningen i Dalarna. Och när något sjöområde pekas ut som lämpligt ska också berörda få chansen att komma med synpunkter.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons