Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klang, jubel och sommarledigt

Annons

Först ut var Smedbergsskolans nior som redan på morgonen samlades i teatern där, utöver musik, sång och tal, två verkliga trotjänare bland lärarkåren avtackades.

Marja Kilpiö, som arbetat vid skolan sedan 1969, och Per Sunding, som funnits vid Smedbergsskolan sedan 1975.

- Året när jag började var den största skandalen att någon elev hade rökt i rektor Münsters trappuppgång, berättade Marja och tillade att i lärarrummet var det däremot fritt fram.

-Alla lärare rökte och hela rummet låg som i Lützendimma.

Per Sunding, med 31 tjänsteår, berättade att han trots uppnådd pensionsålder nu fått ett nytt jobb.

- Jag har blivit morfar, berättade han stolt för eleverna som strax därefter försvann ut till de väntande, lövade traktorerna.

Även låg- och mellanstadiet i Vansbro hade förlagt sina avslutningar till teatern medan Järna-skolorna i både Kvarnåker och Myrbacka avslutade sitt läsår genom att samlas i kyrkan. Även där avtackades en lärare efter lång och trogen tjänst, Inger Wästhed, som arbetat i Järna sedan 1965!

I Äppelbo tågade barnen från Berghedens skola i samlad tropp till kyrkan, där komminister Tomas Brynils och rektor Birgitta Ekebratt ledde avslutningsceremonin.

Eleverna vid Nederborgs skola i Nås höll sin avslutning på kvällen, och även de tågade till kyrkan för att fira in det efterlängtade sommarlovet.

De 80 studenterna vid Vansbro Utbildningscenter tågade med ryttare i täten traditionsenligt till Lokparken, där mängder av anhöriga samlats. Rektor Ingemar Karlsson talade om den framtid som nu väntar dem i livet, innan han, tillsammans med biträdande rektorn, Monica Wall, delade ut en rad stipendier.

Nu väntar förhoppningsvis ett långt och skönt sommarlov för de flesta, innan höstmörkret börjar närma sig och det är dags att återvända till skolbänken eller arbetslivet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons