Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagar på Gula villan

Annons

Högljudd musik, rökning som medför eldfara och bilar som gör en åker av en gräsmatta. Det här upplevs som problem av en del av dem som bor i närheten av Gula villan i Insjön.

En av grannarna har skrivit till Leksands kommun och berättat att det nyligen spelades musik till långt in på natten i den relativt nya fritidsgården.

- Kan det vara rätt att spela för öppna fönster, så att ljudet strömmar ut över nejden från andra våningen? undrar grannen.

Han undrar också om de kommunala representanterna tänkt på att de som vistas i lokalerna kan råka ut för tinnitusbesvär. Att en del av gårdsbesökarna röker i närheten av uthuset vid fritidsgården upplevs också som ett problem:

"Vid torr väderlek så är det stor risk för brand när man kastar sina fimpar i det torra gräset som finns bakom uthuset", står det i brevet.

Grannen, som säger att han skrivit även på andra närboendes begäran, har synpunkter även på att bilar parkeras på en gräsmatta i närheten. Han framhåller att gräsmattan mer och mer börjar likna en åker. Insjöbon lär så småningom få ett svar från kommunen.

Mer läsning

Annons