Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell tar hand om turismen i Älvdalen

Annons

Kjell Landén, 55, blir den som kommer att sköta marknadsföringen av Älvdalen som turistparadis.

Han är i dag säljledare i Dalarnas Tidningar och har tidigare under många år arbetat som marknadsförare i Leksands IF och bland annat startat hockeyskolor i Leksand och i Halmstad.

Nu kommer han att sitta i den ledningsgrupp som Johnny Granlund, ägare av Fliesbergs Outdoor, har tillsatt för utveckla verksamheten kring de turistbyråer som företaget driver i Älvdalen, Särna och Idre.

- Jag är medveten om att Johnny Granlund är ett kontroversiellt namn men han har visioner och de visionerna vill jag vara med och förverkliga, säger Kjell Landén.

- Älvdalsregionen har fantastiska möjligheter för turismen och det ska bli jättespännande att få vara med och samordna näringarna i kommunen i arbetet med att utveckla turismen.

Har du någon erfarenhet av den här delen av Dalarna?

- Ja, jag har varit där med mina föräldrar varje år sedan jag var spädbarn och till 15-årsåldern och jag har jagat däruppe i 20 år. Mina svärföräldrar kommer därifrån och tanken har varit att jag och min fru skulle flytta dit i samband med pensionen. Nu blir det tidigare och det kunde inte vara bättre.

När börjar du ditt nya arbete?

- Så fort det löst sig med en efterträdare på mitt nuvarande jobb. Jag vill komma igång i Älvdalen så snart som möjligt så att vi kan möta sommar- turismen på ett bra sätt.

ERIK HJELTE

Mer läsning

Annons