Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell överraskades med favoritmusik

Annons

En fest väl värd att minnas ordnades redan på lördagen för Kjell som då fick spela en och annan låt med sina idoler.

Kjell som är född i Sundsvall kom till Borlänge som fyraåring. Sedan 1978 har Kjell varit anställd i Kvarnsvedens pappersbruk, sedan ett år som förrådschef.

Kjell Söderberg som numera bor i Skräddarbacken med hustrun Siv-Britt och hemmavarande dottern Johanna, 10 år, har en kort lista över vad som är bäst i livet. Den toppas av familjen, med sommarstugan i Dala Floda som god tvåa och musiken på listans tredjeplats.

På musikens område är det 60-tals musik, först och främst Beatles som gäller. Detta både privat och då det egna 60-talsbandet Old Gold spelar. Old Gold består av Kjell, gitarr och vännen Lars Jansson, trummor samt en förinspelad bas.

- Vi spelar övervägande Beatles, berättar Kjell.

Två helger i månaden brukar Old Gold spela. En gång i veckan tränar Kjell och Lars i Pelarsalen i Kvarnsvedens Folkets hus.

- Vi försöker hålla igen lite. Det ska vara roligt att spela och då räcker det med två helger i månaden. Kjell har besökt Beatelsefestivalen i Liverpool två gånger. Senast förra sommaren.

- En verklig upplevelse. Under Beatlesfestivalen är det bara den musiken som gäller i fyra dagar, förklarar Kjell som i lördags kunde njuta av en verklig helafton i Kvarnsvedens Folkets hus. Där hade släkt. vänner och arbetskamrater ordnat en fest där Kjells idoler, bandet Liverpool från Norrköping spelade. Ett kultband för alla som älskar 1960-talet de klassiska låtarna från denna epok. För Kjell blev festen inte mindre lyckad av att han fick spela någon låt med idolerna.

Musiken tar sin beskärda del av Kjells fritid, men han försöker alltid motionera regelbundet. Vintertid blir det mest skidor. Kjell kommer den 24 februari att åka Öppet spår. Sommartid är det mountainbike och löpning som gäller.

Sommarstugan är en fin plats för en fest som det större kalas som Kjell i sommar bjuder in till för att fira sin 50-årsdag.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons